Het goede doel

Say Wad Fotografie

VerZORGde rondvaarten

In 2022 heeft een groot aantal tallships Harlingen aangedaan tijdens de The Tall Ships Races Harlingen. Op zaterdag en zondag waren ze, gelegen aan de kades van de Harlinger havens, voor iedereen te bewonderen.

Maar niet iedereen was in de gelegenheid om daar van te genieten. Voor mensen op hoge leeftijd, dan wel met een handicap of ongemak, was dit moeilijk of onmogelijk. Daarom organiseerde de Lions Club Franeker-Harlingen tijdens het ‘Sail weekend’ vijf rondvaarten voor deze doelgroep. Voor deze rondvaarten werd het schip de Regina Andrea afgehuurd.

Vanwege de unaniem positieve reacties van alle betrokkenen is besloten om een meer structureel karakter te geven aan deze verZORGde rondvaarten.

Wij zijn van plan om iedere twee jaar dergelijke rondvaarten te verzorgen. Hoewel er dan geen tallships te bewonderen zullen zijn, bieden de Harlinger haven en het Wad voldoende mogelijkheden om deelnemers te vermaken.

Net als in 2018 en 2022, toen dit een enorm succes is geweest, wordt dit ook dit jaar door uw deelname aan de Waddenrally weer mogelijk gemaakt. Wij hopen dan ook dat naast uw deelname u ook bereid wilt om van één van de sponsorpakketten gebruik te willen maken zodat we er tijdens de eerstvolgende rondvaart in 2024 weer een groot feest voor de opvarenden kunnen maken!